torstai 18. huhtikuuta 2013

Varanasi -> New Delhi -> Jaipur

27.-28.12.2012

Jouduttiin hölmösti kiertämään New Delhin kautta Jaipuriin, koska suoria yhteyksiä ei Varanasista Jaipuriin ollut. Junamatka Varanasista Delhiin kesti 20 tuntia. Matka sujui kuitenkin yllättävän kivuttomasti kun saatiin nukkua makuuloosseissa. Tiivis tunnelma kyllä vaunussa oli kun yhdessä loossissa oli aina kuusi punkkaa.
Junamatkoilla oli hyvää aikaa perehtyä matkaoppaisiin paremmin!
Saatiin nukkua ihan rauhassa eikä rinkkojakaan pöllitty! Kun pääsimme perille, kuulimme että juuri samaisena yönä kun matkustimme, oli sattunut junaonnettomuus jossa oli kuollut kaksi paikallista ja kaksi turistia. Pisti miettimään, että yhtä hyvin meillekin olisi voinut sattua jotain. Mutta jos ei koskaan ota riskejä, ei koskaan koekaan mitään jännittävää. Meillä oli onnea matkassa.

Vihdoin olimme Delhissä. Päätimme käydä syömässä ennen matkaa Jaipuriin. Ruokapaikka oli varmasti huonoin tähän mennessä, missä olimme käyneet. Marikan ruoka näytti ihan koiran makkaralta. Itse tilasin kanarullan, jossa oli myös salaattia sisällä. Urhoollisesti ja hyvin nälissäni syötyäni jo puolet siitä ällörullasta huomasin, ettei kaikki kasvikset sen sisällä ollut kypsentyneet ehkä tarpeeksi. Myöhemmin tuo vähän kostautuikin...

Marikan "herkkuateria"

Tuo kanarulla näytti enemmänkin irvistävältä hirviöltä..

Jaipuriin pääseminen olikin aika ongelmallista. Aina kun pyysimme tuktuk-kuskia viemään meidät viralliseen matkatoimistoon josta voisimme kysellä kuljetuksia Jaipuriin, meidät vietiin johonkin kaverin kaiman enon serkun "matkatoimistoon" ja meiltä yritettiin vedättää ihan älyttömiä hintoja matkoista. Lopulta meni järki näihin huijareihin ja menimme bussiasemalle ja vihdoin saimme ostettua bussiliput Jaipuriin, vieläpä ihan hyvään hintaan. Matkalla keskustelimme mm. siitä kuinka alkoi intialainen ruoka tulla jo korvista ulos. Joka aterialla sai vain tulista ruokaa, joten se alkoi pikku hiljaa nyppimään. Oli myös hirveä ikävä jotakin tuoretta. Mutta tuoreita kasviksiakaan ei voinut syödä, ettei niistä saisi jotain vatsapöpöä.

Bussimatkalla oli kiva kuunnella Dissectionin Reinkaos-levyä ja ihailla maisemia. Myös Necros Christosia tuli kuunneltua paljon matkan aikana.


Jaipuria lähestyttäessä maisemat sen kun paranivat. Ohi vilisi vuoristoja, niittyjä, palmuja ja kuu paistoi kirkkaasti taivaalla. Bussimatka kesti seitsemän tuntia ja oli vähän hutera olo kun oli syönyt huonosti, eikä vatsani ei ollut mielissään aamulla syödyistä eväistä. Ja bussimatkan jälkeen oli takana 27 tuntia matkustamista. Ilma Jaipurissa oli onneksi lämpimämpi kuin Delhissä ja kaupunki vaikutti hyvin siistiltä esim. juuri Delhiin verrattuna. Paljon isoja ja korkeita rakennuksia kupolikattoineen. Bussiasemalta nappasimme tuktukin ja pyysimme kuskia viemään meidät edulliseen guesthouseen. Nyt emme jaksaneet lähteä etsimään majapaikkaa itse. Hyvä ja rauhallinen guesthouse löytyi ja hintakaan ei ollut paha. Huoneessa oli melko eksoottisessa paikassa wc ja suihku: parvekkeella. Mutta koska Jaipurissa oli lämmin, ei tuo juuri haitannut. Painuimme unten maille, että jaksaisimme taas aamulla lähteä kiertelemään kaupunkia aikaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti