torstai 18. huhtikuuta 2013

India, here we come!

Namaste! 

Enpä kirjota kun melkein puoli vuotta myöhässä Intian reissusta. Olin niin pää pyörällä reissun jälkeen etten vain saanut siirrettyä matkapäiväkirjasta tekstejäni tietokoneelle. Kiireen ja etenkin laiskuuden piikkiin menee, että nyt saan vasta aikaiseksi kirjottaa. Mutta tuota reissua en kyllä unohda koskaan. Nyt kevään aikana on tullut monesti ikävä niitä hetkiä mitä tuli koettua reissun aikana (joitakin taas muistelee kauhulla) ja siitä sainkin intoa aloittaa tämän kirjoittamisen! Moni on halunnut minun kertovan enemmän matkasta, mutta sitä kun ei voi vaan parilla lauseella selittää. Enkä jaksa jokaiselle pitää tuntien tarinatuokiota. Jospa kiinnostuneet saisivat siis blogikirjoituksesta jotain irti. :)

Intia on aina kuulunut "must see"-matkakohdelistaani. Mutta kyseiseen kohteeseen matkakumppania onkin ollut vaikeampi löytää. Ne kaverit joita Intia kiinnostaa, ovat jo käyneet siellä. Itseäni ei kiinnosta lähteä jonnekin Teneriffalle Suomalaiseen baariin vetämään kännejä ja laulamaan karaokea. Minua kiinnostaa seikkailu ja sen vuoksi olen myös valmis poistumaan omalta mukavuusalueeltani. Nautin haasteista ja siitä ettei kaikki ole valmiiksi suunniteltua. Jotkut ovat ihmetelleet "miksi ihmeessä joku haluaa matkustaa tuollaiseen paikkaan". Minä ihmettelen miksi joku ihmettelee sitä. Kiinnostuksen kohteensa kullakin. Matkustelu tuli koulukaverin kanssa viime vuonna puheeksi ja päätimme samantien, että kesätyörahoista ostetaan matkaliput Intiaan, kun molemmat olivat haaveilleet siitä jo pitkään. Syödään sitten vaikka näkkäriä loppuvuosi. 2012 joulun ja uudenvuoden viettäisimme Intiassa.

Lennot saimme buukattua vasta elokuussa rahatilanteen vuoksi. Vertailimme hintoja ja päädyimme ostamaan lennot Finnairilta, teki 800e per nuppi. Halvemmat lennot olisivat tulleet vain noin 100e edullisemmiksi ja ainoastaan Finnairilta oli tarjolla suorat lennot. Rokotuksista otimme selvää hyvissä ajoin. Alueelle jonne matkustimme, suositeltiin ottamaan A- ja B-hepatiitti-rokotteet sekä vahvistamaan jäykkäkouristus- ja poliorokote. A-hepattiitirokotteen olin ottanut jo aiemmin mutta B-hepatiittirokote maksoi 150e. ps. Hepatiittirokotukset kannattaa ehdottomasti hankkia "yhdessä", sillä silloinkin ne maksavat noin 150e. En tiedä millä logiikalla olen ottanut nämä rokotteet erikseen...

Seuraavana vuorossa oli viisumin hankkiminen. Viisumin täyttäminen ei ollutkaan niin yksinkertainen homma kun olisi kuvitellut. Siihen kannattaa varata riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä. Kirjastosta lainasimme matkaa varten matkaoppaita. Varmasti parhaimmat ja hyödyllisimmät kirjat olivat Madventuresin kansainvälisen seikkailijan opas sekä Lonely Planet. Ennen matkaa fiilistelimme paljon Madventuresin videopätkiä Intiasta, kannattaa tsekata!

Repun/rinkan valintaa mietin pitkään. Päädyin lopulta noin 40 litran rinkkaan, joka oli juuri sopivan kokoinen ja siinä oli riittävästi sivutaskuja. Yhtään isompaa rinkkaa ei olisi tarvinutkaan. Kun siirtyy paljon paikasta toiseen, ei ole kiva kantaa painavaa lastia selässä.. Miinuksena laukun koossa oli se, ettei isompia pystejä juuri mahtunut mukaan joita olisin halunnut ostaa kotiin. No, ehkä ensi kerralla! 

Nyt kun reissu on jo reissattu, voin viisastuneena kertoa mitä ainakin kannattaa ottaa mukaan. Osan näistä tavaroista ymmärsimme ottaa, osaa emme, mutta käyttöä olisi löytynyt.. (passin, hammasharjan ym perustarpeiden lisäksi):
-Vessapaperia. Sitä voi olla yllättävän vaikea löytää Intiasta.
-Käsidesiä! Ja sitä saa ja kannattaa lotrata koko ajan.
-Kertakäyttöaterimia. Joissain ravintoloissa ruokailuvälineet olivat tosi törkyisiä. Myös pillejä kannattaa ottaa. Monet ovat saaneet turistiripulin vesipulloista jotka ovat lilluneet jääastioissa, joissa nuo jäät on ihan hanavedestä peräisin. Ja sitä ei turistin parane suuhunsa laittaa.
-Naispuolisille: Isompi huivi/shaali. Lämmittää mukavasti iltaisin ja on intialaisten miesten silmään vähemmän huomiotaherättävä vaatekappale.
-Tarpeeksi pitkähihaisia paitoja ja myös lämpimiä vaatteita jos matkustaa talvella Intiaan. Monissa kaupungeissa ei voi edes T-paidassa kulkea ilman paheksuvia katseita. Toivoin että minulla olisi ollut kuumalla ilmalla enemmän kevyempiä pitkähihaisia, niin ei olisi ollut niin tukala olla. Sitäkään ei tullut ajatelleeksi, että missään majataloissa tietenkään ollut lämmitystä: eli yöllä paleli aika paljon.
-Omat lakanat ja pyyhe. Majataloissa vuodevaatteet pestään usein kylmässä vedessä kun kuumaa vettä ei aina ole saatavilla, näin lika ja rasva ei irti lähde liinoista/pyyhkeistä..
-Rahavyö! Ehdottoman tärkeä juttu. Oli paljon turvallisempi olo kun suurin osa rahoista, passi ja pankkikortit olivat turvassa paidan alla. Kannattaa hankkia sellainen rahavyö, joka on valmistettu sopivan ohuesta, mutta kestävästä kankaasta ja joka mahtuu housujenkin sisään.
-Hyvät kävelykengät, mutta ei lempparikenkiä - ovat meinaan sellasessa paskassa reissun jälkeen..
-Aurinkolasit. Kaikki tietää että ne otetaan siksi ettei aurinko häikäise, mutta etenkin kun paljon tuktukien kyydissä matkusti, niin hiekkapölyä ei mennyt kauheasti paljon silmiin kun oli arskat päässä.
-Imodiumia ja maitohappobakteereita, jos tulinen pöperö alkaa vatsalle vittuilemaan. Ei muuten saatu mitään ripaskatautia. Moni on ihmetellyt, että miten onnistuun säästymään siltä. Oltiin kai onnekaita.

Raha-asioista piti vielä sen verran mainita, että itselläni meni reissuun noin 400e vajaan muutaman viikon aikana. Ja tuohon 400 euroon sisältyi juna-, bussi-, taksi-, tuktuk- ja riksamatkat, yöpymiset, syömiset, kaikki ostokset: vaatteet, tuliaiset ja muut törsäilyt.. Että rahaa ei paljoa palanut paikan päällä kyllä! Säästimme etenkin yöpymisissä, sillä valitsimme edullisia guesthouseja emmekä vaatineet mitään viiden tähden hotelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti